ADANA KEBAP

 YAPILIŞI;                                                                                             
1 kg ince çekilmis kuzu kiyma
100 gr yag ic yag(teli yaglamak icin)
1 çorba kasigi aci pul biber
1 tatli kasigi kirmizi toz biber
Tuz
1,5 cm eninde kebap sisleri
YAPILIŞI;
Kıymayı, pul biber ve toz biberle iyice yogurun. Buzdolabina koyup 1,5-2 saat kadar dinlendirin. Dolaptan çıkarıp tuzunu koyun. Tekrar yogurun.
Yogurdugunuz kıymadan avucunuzun aldıgı kadar parçalar koparark sislere tutturun. Elinize yapısmaması için ara sira avucunuzu ıslatarak bir elinizle sisi tutun, diger elinizle de kıymayı sise tutturarak, kebabı hazırlayın.
Mangalı yakın. Sisleri mangala dizip iki taraflı olarak pisirin. Sumaklı sogan salatası ve yesil salata ile sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun…

Penulis : Mehmetzeydozcan ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel ADANA KEBAP ini dipublish oleh Mehmetzeydozcan pada hari 14 Nisan 2012 Cumartesi. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan ADANA KEBAP
 

0 yorum:

Yorum Gönder