CAĞ KEBABI


Malzemeler:

      1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 
       1 adet kuru soğan 
       100 gr. Yoğurt 
        tuz

        karabiber 
        lavaş ekmeği
        domates

        yeşil biber 




Hazırlanışı;


      Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve  soğan ile süslenir.AFİYET OLSUN...

 

Penulis : Mehmetzeydozcan ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel CAĞ KEBABI ini dipublish oleh Mehmetzeydozcan pada hari 17 Mayıs 2012 Perşembe. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan CAĞ KEBABI
 

0 yorum:

Yorum Gönder