PATLICAN KEBABI

Malzemeler;
3 patlıcan
300 gr yağsız dana kıyma
1 soğan
2 domates
3-4 sivribiber
3-4 diş sarımsak
5-6 dal maydanoz
1 yemek kaşığı salça
3-4 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, fesleğen, kekik






HAZIRLANIŞI;
Patlıcanları alacalı soyup iki parmak kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin. Domatesleri dilimleyin, biberleri 3-4 parçaya bölün. Kıyma, rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi karıştırıp yoğurun. Köfte harcından patlıcan dilimleri büyüklüğünde yassı köfteler hazırlayın. Ufak bir fırın tepsisine 1 patlıcan, 1 köfte, 1 dilim domates ve 1 parça biber olacak şekilde yanyana dizin. Yarım su bardağı suda salçayı eritip,  sıvıyağ ile birlikte ilave edin. Üzerine tuz, karabiber, fesleğen ve biraz kekik serpip, alüminyum folyoyla üzerini kapatın. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 45 dakika pişirin. Kıyılmış maydanoz serptikten sonra sıcak olarak servis yapın.AFİYET OLSUN...

Penulis : Mehmetzeydozcan ~ Sebuah blog yang menyediakan berbagai macam informasi

Artikel PATLICAN KEBABI ini dipublish oleh Mehmetzeydozcan pada hari 14 Mayıs 2012 Pazartesi. Semoga artikel ini dapat bermanfaat.Terimakasih atas kunjungan Anda silahkan tinggalkan komentar.sudah ada 0 komentar: di postingan PATLICAN KEBABI
 

0 yorum:

Yorum Gönder